Tandemin asiakkaat

Asiakkaillamme on joko kehitysvammadiagnoosi, tai psyykkisestä tai neurologisesta sairaudesta johtuen alentunut toimintakyky. Palvelut sopivat erityisesti heille, joilla on käyttäytymisen hallitsemisesta tai vuorovaikutustaitojen haasteista johtuvia toimintakyvyn ja sosiaalisiin tilanteisiin sopeutumisen vaikeuksia. Tandemi on heitä varten, jotka eivät istu minkään yksittäisen palvelun muottiin. Heitä, joilla on riski pudota palvelumallien väliin peruskoulun päätyttyä, tai jo oppivelvollisuuden aikana, kun olemassa olevat tukimuodot tai jatkopaikka ei ole sopivat, tai omat valmiudet eivät vielä riitä.

Vahva tuen tarve ei synny niinkään fyysisen tekemisen taitojen puutteesta, vaan esimerkiksi vuorovaikutustilanteiden ja aistiärsyketulvan aiheuttamista käytöshäiriöistä, omien tunteiden ja reaktioiden hallinnan keinottomuudesta tai ahdistuneisuudesta. Yksi ei siedä muutoksia tai pysty siirtymään tilanteesta toiseen, toinen vaatii herkeämätöntä huomiota. Yksi ahdistuu äänistä, toinen taas tuottaa ääntä ryhmätilanteissa niin, että muilla on paha olla. Yksi ahdistuu ryhmästä itkien koko päivän, toinen taas saa kiukkukohtauksen, kun pitäisi tehdä jotakin. Yksi uhkailee kun ei löydä sanoja pahalle ololle ja toinen karkaa kun ei uskalla kohdata uutta tilannetta. Asiakasryhmä sisältää myös heitä, joilla tulee aina diagnoosiin liittyen olemaan tarve enemmän tuettuun toimintaan ja sen järjestämiseen rauhallisessa ympäristössä.

Asiakkaamme tulevat pääsääntöisesti vammaispalveluiden, lastensuojelun tai psykiatristen palveluiden kautta. Tietoa ja neuvoja  maksusitoumusasioissa antavat niin palveluohjaajat kuin Tandemin ohjaajatkin. Kurssi- ja kerhotoimintaamme osallistuu myös itsemaksavia asiakkaita.

Ota yhteyttä

Erityisnuorella on oikeus omaan tulevaisuuteen

Erityisnuori on diagnoosistaan huolimatta nuori, joka haluaa tehdä nuorten asioita ja kipuilee tulevaisuuteen liittyvien kysymysten kanssa. Jokainen ansaitsee paikan, jossa on hyväksytty ja hyödyllinen. Parasta on kokea onnistuminen ja nähdä oman työn tulos, vaikkakin sen tekeminen vaatii aikaa, joustamista, hermojen hillintää, avun pyytämistä ja itsensä ylittämistä.

 

 

Vertaistukea erityislasten vanhemmille

Tandemi on matalankynnyksen paikka, jossa lasten ja nuorten lisäksi myös vanhemmat voivat hetken hengähtää ja olla oma itsensä. Tarjoamme 
 tukea ja jatkuvuutta  asiakkaidemme arkeen. Kuuntelemme, välitämme ja autamme. Osana asiakkuutta kokoamme yhteen oleellisen tiedon olemassa olevasta palveluverkostosta ja tuen tarpeesta. Lisäksi teemme arviointeja ja yhteenvetoja, joiden avulla siirtyminen esimerkiksi toisen asteen opintoihin tai avoimempaan työtoimintamuotoon helpottuu 
kun jo koettu ja tehty siirtyy nuoren mukana uuteen ympäristöön.

Ota yhteyttä

Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Yhteydenottolomake